tänker ljusa tankar

Hej alla! Nu är det Klara som skriver, det var en evighet sen! Men är taggad, man vill ju påbörja terminen positivt! Jag som har rätt långt att åka till skolan kan sitta på bussen och få de mesta märkliga tankar upp i mitt huvud. men det är väldigt skönt ändå.. Man kan komma på rätt smarta saker genom att bara diskutera med sig själv. Jag Kan må dåligt när jag känner att jag inte räcker till eller att skolan tar slut på mig. Men pang bom, jag ska bara få sånt överstökat, och inte lägga någon vikt i det.

 Lättare sagt än gjort är att lyfta fram små fina stunder under dagen som man är tacksam över, det ska jag verkligen göra. Det är bara mitt liv, och då är det klart jag tänker positivt istället för negativt. Kanske den jättegoda bullen du åt som du verkligen njöt av, den mysiga pratstunden med dina vänner eller den där lyckokänslan du fick när du lyssnade på din favoritlåt? Slå ihop alla de härliga tankarna och du har skapat dig ditt eget drömliv.



du behöver inga tändstickor

Känslor är som lågorna i elden. Ena dagen brinner det lugnt, stabilt och smått. Du lägger knappt märke till dem. Andra dagen brinner det överallt, lågorna bildar en ring runt om dig och vart du en går bränner du dig på lågorna. Ibland brinner det av en bra anledning. Ibland av en dålig. Ibland av en sorgsen. Ibland av en glad. Men en sak som är säker, som jag kom på medan jag skrev det här, är att elden och lågorna är livet. Ljuset inom dig brinner och brinner och sålänge du finns, kommer lågan aldrig att slockna.

      


bli skolmotiverad!


Vi vet ju ganska klart att skolan är ett måste och att vi helt enkelt är tvungna att gå dit. Men hur gör man det hela lite roligare och enklare? Hur ska man tänka för att få ut så mycket så möjligt av sina dagar även i skolan, och hur klarar du av kommande press och stress? Vi delar med oss av våra bästa knep.


- Tänk på att du förmodligen omringas av människor som du tycker om och som du själv gillar. Skolan är ett otroligt bra sätt att knyta kontakter, bygga på relationer och lära känna varandra. Ta vara på människorna runt om dig och gör dina dagar roliga tillsammans med dem! För blir skoldagen inte roligare om man på morgonen tänker att man får umgås med människor man tycker om? Och hur mycket skrattar man inte med sina vänner, just i skolan?

- Planera på rätt sätt! Se till att du har kontroll över vad som händer och vad som komma skall, och planera din tid på bästa sätt. Om du planerar bra får du så mycket mer tid att göra saker du verkligen tycker är roligt! Försök ocskå att göra så mycket som möjligt av det jobb du kan, på lektionerna. Då slipper du ju ta igen så mycket hemma.

- Se skolveckan som din jobbvecka. Kämpa i veckorna, men slappna av på helgerna. Skippa den där biokvällen på torsdagen, om du egentligen inte har den tiden , och plugga det du egentligen skulle behöva gjort på helgen. Tillåt dig själv att ha helg, ha ledigt och göra roliga saker. För helg är ju just det, helg. Inte ta-igen-det-du-måste-och-stressa-ännu-mer-helg. Remember that!

- Något av det bästa jag vet är att fika. Jag brukar därför väldigt ofta kombinera det med plugget man måste ta i tu med. Sätt dig på något fik, med kompisarna eller själv, plugga och fika om vartannat. Jag lovar att du både tycker att det blir roligare och att du blir med motiverad, så tycker iallafall jag. För ibland blir det så långtråkigt att plugga hemma, det är bra att byta miljö ibland. Sen är det ju gott också. Att fika alltså.

- Ta vara på det du tycker är roligt i skolan, och få energi till det jobbiga, av det. Oftast är du ju mest flitig och motiverad till det roliga, men kom ihåg att det roliga gör att du fortsätter kämpa med det jobbiga.

- Men nästan det viktigaste av allt; hitta din egen teknik och vad som funkar för dig! Du måste komma på vad som gör att du vill fortsätta kämpa, och på vilka sätt du lär dig bäst. För om det går bra, blir det ju roligare!


2 cool 4 school?

Nu är det bara några få veckor innan ledigheten är slut och skolan drar igång igen. Hurra för vissa som haft ett långstråkigt sommarlov och nej för vissa som haft en sommar som vart bättre än alla andra. Men vi tonåringar (och vuxna för den delen ) måste plugga för att komma dit vi vill kärriärsmässigt. Skolan och utbildningen är nyckeln till en dörr i framtiden och alla måste ju. Det är ju så bara. Hur tråkigt eller kul det än låter måste vi alla gå i skolan och efter skolan måste vi kanske utbilda oss ännu lite till. Och såklart, eftersom lyckokarusellen tar upp det aktuella kommer vi nu ha en liten skol-special. Pluggtips, pluggpepp, kompisar i skolan, och lite till. Så håll utkik, för nu är det dags för den mentala förberedelsen för höstterminen. Yeah....


framtiden

Du lever just nu. Du lever just nu, i denna tid och det händer saker just nu runt om dig. I just denna tid mår du såhär, tänker såhär och känner såhär. Igår kände du kanske något annat, längre bak i livet var du med om en massa saker och saker som skedde bakåt i tiden har påverkat hur du lever idag. Men hur stor roll spelar egentligen framtiden? Är framtiden något att oroa sig för?

Jag tror att det är såhär. Du har dina visioner och dina drömmar. Du har dina kortsiktiga och långsiktiga planer samt mål. Du har förväntningarna och du har vetskapen om hur du själv reagerar i olika situationer. Det är det du vet av din framtid. Det kan du påverka hur mycket eller så lite du vill. Du kan vara en drömmänniska, som har en bild av sitt liv i framtiden och är stark nog att förvekliga den bilden. Du kanske hellre inte vill bestämma något om din framtid eftersom du inte vill slösa bort den tiden för att leva i nuet.

Men sen finns det de sakerna du inte kan bestämma. De faktorerna du inte kan styra över. De sakerna jag kallar ödet. De finns de sakerna som du inte har någon makt över och som skriver din framtid när det händer. Du lever just nu, men det som händer i framtiden är också viktigt. Viktigt för att du ska ha något att se fram emot, viktigt för att du ska hitta en balans mellan att leva i nuet, i framtiden och ta vara på dina erfarenheter du fått i livet. Du går på en balansgång, och för att du inte ska trilla ner måste du se till alla delarna. Alla viktiga tidpunkter och perioder i livet.

Du har dina drömmar. Du har dina planer. Du har din erfarenhet. Du har ödet. Du har dig själv. Trilla aldrig ner från räcket du balanserar på. För din framtid är ditt liv, på samma sätt som det förflutna och det som händer just nu. Och jag tror du med den insikten kanske kan känna dig lite bättre till mods när du oroar dig för framtiden. För allt spelar lika stor roll.


RSS 2.0