bli skolmotiverad!


Vi vet ju ganska klart att skolan är ett måste och att vi helt enkelt är tvungna att gå dit. Men hur gör man det hela lite roligare och enklare? Hur ska man tänka för att få ut så mycket så möjligt av sina dagar även i skolan, och hur klarar du av kommande press och stress? Vi delar med oss av våra bästa knep.


- Tänk på att du förmodligen omringas av människor som du tycker om och som du själv gillar. Skolan är ett otroligt bra sätt att knyta kontakter, bygga på relationer och lära känna varandra. Ta vara på människorna runt om dig och gör dina dagar roliga tillsammans med dem! För blir skoldagen inte roligare om man på morgonen tänker att man får umgås med människor man tycker om? Och hur mycket skrattar man inte med sina vänner, just i skolan?

- Planera på rätt sätt! Se till att du har kontroll över vad som händer och vad som komma skall, och planera din tid på bästa sätt. Om du planerar bra får du så mycket mer tid att göra saker du verkligen tycker är roligt! Försök ocskå att göra så mycket som möjligt av det jobb du kan, på lektionerna. Då slipper du ju ta igen så mycket hemma.

- Se skolveckan som din jobbvecka. Kämpa i veckorna, men slappna av på helgerna. Skippa den där biokvällen på torsdagen, om du egentligen inte har den tiden , och plugga det du egentligen skulle behöva gjort på helgen. Tillåt dig själv att ha helg, ha ledigt och göra roliga saker. För helg är ju just det, helg. Inte ta-igen-det-du-måste-och-stressa-ännu-mer-helg. Remember that!

- Något av det bästa jag vet är att fika. Jag brukar därför väldigt ofta kombinera det med plugget man måste ta i tu med. Sätt dig på något fik, med kompisarna eller själv, plugga och fika om vartannat. Jag lovar att du både tycker att det blir roligare och att du blir med motiverad, så tycker iallafall jag. För ibland blir det så långtråkigt att plugga hemma, det är bra att byta miljö ibland. Sen är det ju gott också. Att fika alltså.

- Ta vara på det du tycker är roligt i skolan, och få energi till det jobbiga, av det. Oftast är du ju mest flitig och motiverad till det roliga, men kom ihåg att det roliga gör att du fortsätter kämpa med det jobbiga.

- Men nästan det viktigaste av allt; hitta din egen teknik och vad som funkar för dig! Du måste komma på vad som gör att du vill fortsätta kämpa, och på vilka sätt du lär dig bäst. För om det går bra, blir det ju roligare!


Kommentarer
Postat av: JOHANNA

fin blogg :D

2009-08-05 @ 01:13:44
URL: http://jmcw.blogg.se/
Postat av: Anonym

Svar: Hej hej har kollat in eran blogg. Riktigt söt faktisk. Följ gärna mig via blogglovin. :)

2009-08-10 @ 19:41:54
URL: http://tingelling.blogg.se/
Postat av: Anonym

tänk om man inte trivs i skolan då? utöver läxor osv.. om man inte trivs med klasskompisarna, tänkt på det? :S annars bra blogg tycker jag

2009-08-20 @ 22:31:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0