framtiden

Du lever just nu. Du lever just nu, i denna tid och det händer saker just nu runt om dig. I just denna tid mår du såhär, tänker såhär och känner såhär. Igår kände du kanske något annat, längre bak i livet var du med om en massa saker och saker som skedde bakåt i tiden har påverkat hur du lever idag. Men hur stor roll spelar egentligen framtiden? Är framtiden något att oroa sig för?

Jag tror att det är såhär. Du har dina visioner och dina drömmar. Du har dina kortsiktiga och långsiktiga planer samt mål. Du har förväntningarna och du har vetskapen om hur du själv reagerar i olika situationer. Det är det du vet av din framtid. Det kan du påverka hur mycket eller så lite du vill. Du kan vara en drömmänniska, som har en bild av sitt liv i framtiden och är stark nog att förvekliga den bilden. Du kanske hellre inte vill bestämma något om din framtid eftersom du inte vill slösa bort den tiden för att leva i nuet.

Men sen finns det de sakerna du inte kan bestämma. De faktorerna du inte kan styra över. De sakerna jag kallar ödet. De finns de sakerna som du inte har någon makt över och som skriver din framtid när det händer. Du lever just nu, men det som händer i framtiden är också viktigt. Viktigt för att du ska ha något att se fram emot, viktigt för att du ska hitta en balans mellan att leva i nuet, i framtiden och ta vara på dina erfarenheter du fått i livet. Du går på en balansgång, och för att du inte ska trilla ner måste du se till alla delarna. Alla viktiga tidpunkter och perioder i livet.

Du har dina drömmar. Du har dina planer. Du har din erfarenhet. Du har ödet. Du har dig själv. Trilla aldrig ner från räcket du balanserar på. För din framtid är ditt liv, på samma sätt som det förflutna och det som händer just nu. Och jag tror du med den insikten kanske kan känna dig lite bättre till mods när du oroar dig för framtiden. För allt spelar lika stor roll.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0